Stejně jako v minulosti se i tentokrát mohou čtenáři těšit na setkání s autory, která budou 16. a 17. března v Městské knihovně v Praze a 23. a 24. března v Knihovně Jiřího Mahena v Brně. Seznam všech knih je na www.velkyctvrtek.cz.

Akce nabídne dětské, detektivní i výtvarné publikace. Mezi patnáctkou nových knih bude i povídková antologie Ve světle nebo ve stínu, v níž se 15 světoznámých prozaiků nechalo inspirovat dílem malíře Edwarda Hoppera a na jeho motivy napsali každý svůj originální příběh. Literaturu faktu zastoupí kniha Jennifer Teegeové a Nikoly Sellmairová Můj dědeček by mě popravil a 55 minut mezi životem a smrtí od Jozefa Kollára. Knihkupectví nabídnou také autobiografii Čas mého života, jejímž autorem je Jerome Klapka Jerome, a biografii básníka Guillauma Apollinaira z pera Julie Hartwigové.

O osmi ženách z české historie a současnosti pojednává kniha polského novináře Mariusze Surosze Ach, ty Češky!, napětí pak slibuje kritiky oceňovaný bestseler Ďábel v Bílém městě od Erika Larsona. V zamýšleném filmu o americkém Jacku Rozparovači by měl hlavní roli hrát Leonardo DiCaprio, jenž zakoupil na knihu filmová práva. Režii přislíbil Martin Scorsese.

Postupně se Velký knižní čtvrtek, jež měl pomoci knihám a knihkupcům v době ekonomické krize, rozrostl na dvě opakování za rok. Před čtyřmi lety byly zařazeny do nabídky e-knihy a předloni se přidaly i audioknihy v podobě Velkého audioknižního čtvrtku.