Mladý rytíř přijde z ústavu pro odložené děti šlechticů. Král šašků a jeho kumpáni ho podrobí lekcím, při kterých mladík postupně nalezne své šaškovské já. Postupně dojdou k rituálu, při kterém se zrodí nový šašek. "Nezná svou matku ani otce a je vychovávaný v ústavu ve zbroji, přitom je převychovaný v šaška, to vše za trest a v sedmi obrazech a v zajetí šaškujících gerontů," uvedl Bolek Polívka.

Podle něj příběh nabídne generační boj. "Je to boj v mladém šlechtici, když zjistí, že matkou je královna a otcem šašek," řekl autor. Dodal, že na představitele šlechtice byl dlouhý konkurz. "Syn jednou rozbil skleničku a tak komicky se k ní sehnul, že jsem si řekl, že by to mohl hrát on," doplnil Polívka. Podle něj Šašek a syn navazuje na Šaška a královnu. V ní hrál Bolek Polívka s bývalou partnerkou Chantal Poullain, která je matkou Vladimíra. Kromě Polívků se v dalších rolích představí Michal Chovanec, Jaromír Barin Tichý, Ondřej Klíč, Jiří Fretti Pfeifer nebo David Rotter.

Bolek Polívka se se synem na jevišti setká poprvé. S dcerou Annou působil v komediálním představení s autobiografickými prvky DNA. Pražská premiéra Šaška a syna je v plánu ve Studiu Dva 22. března.