K dispozici je zatím osm kontejnerů, obsazené jsou tři. Časem se uvidí, zda bude zájem i o případné rozšíření. Provozovatelé DEPO2015 by chtěli, aby v kontejnerech našli zázemí například tvůrci a výrobci z oblasti designu. Areál nabízí společné zázemí, možnost vybavených dílen a vznikající tvůrčí komunitu. V kontejnerech mohou být kanceláře, ateliéry nebo výstavní prostory firem.

Jedním z prvních nájemců kontejnerů se stal LC Ateliér mladé plzeňské výtvarnice a šperkařky Lucie Štruncové. Osmnáctiletá středoškolačka v 11 letech propadla kouzlu polymerové hmoty. O dva roky později už vedla první tvůrčí dílny a se svým otcem začala vyrábět vlastní nástroje a přípravky na práci s polymerovou hmotou. Dnes už je mají výtvarníci po celém světě.

"Je to plně vybavený prostor pro lidi pracující s polymery, sloužící jako základna, coworking a zároveň místnost pro workshopy a kurzy," řekla Štruncová ČTK. O víkendu bude ateliér vymezen pro celodenní kurzy práce s polymerovou hmotou, v týdnu bude dopoledne sloužit školám, odpoledne při tvůrčích kroužcích dětem a večer ostatním lidem. Při tak zvaném coworkingu budou moci zájemci využívat ateliér i pro svou vlastní tvorbu. Budou mít k dispozici všechny nástroje, materiály či fotovybavení.

Polymerová hmota je podobná modelíně, po upečení v troubě ale ztvrdne do pevného materiálu. Umělci po celém světě z polymeru tvoří sošky, šperky, dekorace, doplňky a podobně. Štruncová chce svým ateliérem představit tento materiál v ČR. Připravuje i vydání souhrnné knihy a na léto chystá mezinárodní polymerové sympozium s tvůrci z celého světa.