Hlavním motivem inscenace jsou peníze. "Jde také o rodinné drama řešící střet osobních a obchodních zájmů. Předsvatební veselí odkrytím firemní intriky roztáčí sérii dramatických situací, v nichž na povrch vyplouvají rodinná tajemství a lži. Každý se cítí jako oběť, nikdo není bez viny a nic už nelze vzít zpátky," popsala hru mluvčí divadla.

Pere Riera se narodil v katalánském městečku Canet de Mar nedaleko Barcelony v roce 1974. Vystudoval dějiny umění, dramaturgii a divadelní režii. Od roku 2006 vyučuje na divadelní škole předměty jako úvod do režie, literatura a teorie dramatu či tvůrčí psaní. V barcelonském divadle a mezinárodním výzkumném centru dramatu Sala Beckett, které se zaměřuje na současnou dramatiku, pořádá dílny dramatického psaní. Krom učení se věnuje psaní divadelních her a scénářů pro televizi.

V ostravské verzi jeho hry Hodina před svatbou se představí například Jan Fišar, Petra Lorencová, Ivan Dejmal, František Strnad, Pavlína Kafková, Anna Cónová a další. Scénu vytvořil David Bazika, kostýmy ušila Marcela Lysáčková.