"Mladí slovenští výtvarníci Juraj Toman a Juraj Florek na svých plátnech klasickou plenérovou technikou zachytili jak přípravy hudebních scén, návštěvníky festivalu, industriální architekturu, tak i třeba stánky, výzdobu i mobilní toalety," popsal témata obrazů Sedlák. Ve Vítkovicích malíři strávili celý týden.

"Se stojanem, plátnem a celý špinavý od barvy si připadáte mezi těmi veselými lidmi s pivem trochu jako mimozemšťan. Jinak je to ale velmi podobné s běžným plenérem - ať už v krajině, městě nebo opuštěné industriální zóně. Každé místo, každá akce je specifická, proto to děláme," řekl Toman. Florek dodal, že netradiční byl námět v podobě festivalové architektury a dočasného mobiliáře. "Industrial je můj oblíbený žánr, ale zachytit monstróznost vítkovických železáren nebylo lehké," doplnil.

Výstava Colours of Ostrava Plein Air bude k vidění v kavárně Maryčka do 6. ledna 2017. Další ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 19. do 22. července 2017 v Dolních Vítkovicích. Dosud oznámené hvězdy jsou Imagine Dragons, Norah Jones, Alt-J, Birdy, Moderat a Benjamin Clementine.