Kniha chce děti přimět, aby začaly galerii vnímat jako místo zajímavých zážitků, nečekaných setkání a poutavých příběhů. Měly by na ni přestat hledět jako na nudnou a nepřístupnou budovu. Čtenáři se dozvědí, jaká je cesta uměleckých děl do galerií, jak vznikají výstavy a jaké profese vyžaduje provoz muzea umění.

"Zavedeme vás i do míst, kam se běžný návštěvník nedostane, a seznámíme vás s lidmi, které tam obyčejně nepotkáte," zve autorský tým v předmluvě.

Děti se třeba dozvědí, jaké poklady schraňoval na Pražském hradě císař Rudolf II. nebo to, že i rozestlanou postel a žraloka naloženého v lihu lze považovat za svébytná umělecká díla.

Čtyřiatřicetiletý Böhm získal řadu ocenění včetně Magnesie Litery 2014 za dětskou publikaci Hlava v hlavě. Volné tvorbě se věnuje zpravidla ve dvojici s Jiřím Frantou - pořádají performance, natáčejí videa, budují prostorové instalace, zasahují do veřejného prostoru a intenzivně kreslí. Třikrát byli mezi finalisty Chalupeckého ceny.

Na textové části spolupracovali Ondřej Chrobák, Rostislav Koryčánek a Martin Vaněk. Knihu věnovali dětem od osmi do 12 let.