Tartuffe je klasickou hrou o pokrytci a manipulátorovi, který se pod rouškou snahy o absolutní čistotu duše a charakteru dopouští manipulací, násilí a podvodů. Je hrou o pokrytectví, které baží po moci.

"Chci, aby byl náš Tartuffe jako chlapík z reklamy, který vás zbaví problémů. Oddluží, vyléčí z rakoviny, zařídí vše. Je velmi, velmi těžké mu nenaletět. Na hře mě nejvíc zajímá ta poslední scéna - zjeví se deus ex machina a všechno v dobré obrátí - tak říkám si, že Molière je příliš dobrý autor na takový kýčovitý konec, a samozřejmě to lze vysvětlit tím, že to napsal na popud krále, ale myslím, že Molière byl chytřejší než Ludvík a že tam zaklel něco tajuplného, co možná celého Tartuffa převrací naruby a zásadně proměňuje," uvedl Khek. Ve Zlíně naposledy připravil inscenaci Sen noci svatojánské.

"Na tuto roli se moc těším už proto, že Tartuffa jsem pouze četl a nevzpomínám si, bych dříve nějaké zpracování viděl. A také si velmi vážím Pavla Kheka. Je to režisér nekonvenční, kamarádský a vždy skvěle připravený," uvedl Král. Diváci ve hře uvidí také Romanu Julinovou, Jana Řezníčka, Markétu Kalužíkovou, Marka Příkazkého, Janu Drgovou či Tomáše Davida.