O účast představitele Draca Malfoye z filmového zpracování knih o Harry Potterovi mají pořadatelé festivalu velký zájem. "Jednáme s jeho týmem, Tom Felton ale momentálně točí v Los Angeles tři seriály pro HBO a Netflix a přijede, jen pokud mu to umožní jeho program," řekl Šašek.

Juniorfest letos nabídne kolem stovky projekcí, pořadatelé sehnali 52 snímků z 16 zemí, mnohé z nich budou v ČR k vidění poprvé. Diváci se mohou těšit například na film Morris z Ameriky, který letos získal dvě ocenění na filmovém festivalu Sundance. V soutěžní části se představí 14 filmů ve třech kategoriích pro věkové skupiny od pěti do deset let a od 11 do 14 let. Poprvé bude nová kategorie pro dlouhohrající animované filmy, řekla ředitelka festivalu Judita Soukupová.

Po zhruba pěti dnech od zahájení předprodeje je prodáno 5500 vstupenek, velký zájem mají především školy. Festival, který začal v Horšovském Týně, se postupně rozšířil do dalších měst a pořadatelé už musejí podle Soukupové z časových a organizačních důvodů odříkat další města, která by chtěla akci spolupořádat. Lákadlem Juniorfestu bude kromě tradičních akcí, jako je soutěž Pevnost Týn v státním zámku v Horšovském Týně nebo Den s Českou televizí, světová předpremiéra nového filmu Jiřího Stracha Anděl Páně 2. Hlavní cenu Zlatou rafičku dostane Stanislav Zindulka a dramaturg a někdejší moderátor Studia Kamarád Jiří Chalupa.

Kromě filmových projekcí přehlídka nabídne také několik pracovních dílen. Jedna z nich, připravená ve spolupráci s Národním filmovým archivem, bude například zaměřená na grotesku. Další tvůrčí dílna se bude věnovat umění dabingu s legendou českého dabingu Olgou Walló. V další dílně se hlavně děti dozvědí víc o tajích filmových masek s maskérským týmem filmu Řachanda, který má zkušenosti i s hollywoodskými studii.

Festival má finanční rozpočet 1,8 milionu korun, a dalších asi 0,8 milionu korun v dalších nefinančních sponzorských darech.