Česká republika má podle tvůrců na počet obyvatel ve srovnání s ostatními zeměmi zřejmě nejvíce revivalových kapel. Snímek ukazuje, že jsou oblíbeným fenoménem tuzemské hudební scény.

Dokument představuje revivaly interpretů jako jsou Kabát, Michal David, ABBA, Rolling Stones nebo Velvet Underground Band Praha. O každém z nich vypráví prostřednictvím komických i emotivních příběhů jejich muzikantů. Ve snímku se objevují i vzory, které revivaloví hudebníci napodobují. "Objevil jsem asi sedmadvacet našich revivalů, osm je dobrých, ostatní jsou děsné," říká v dokumentu kytarista Kabátu Ota Váně.

Země revivalů představuje například Pavla Seidla, který zpívá v jednom z nich a podpis zpěváka Josefa Vojtka má ve skříňce v šatně v práci. Boxer Jan Bartoš zase vystupuje v roli dvojníka 'krále diskoték' Michala Davida a se svým idolem se setká dokonce na jednom pódiu.

Dokument ukazuje i kamarády, kteří od konce 80. let hrají skladby Rolling Stones nebo členy The Velvet Underground při setkání s Lou Reedem. Zkušený revival kapely Queen úspěšně koncertuje po severní Evropě, většina revivalů se však stala hvězdami různých městských a jiných lidových slavností v českých krajích. Umělecké agentury se proto snaží mít v nabídce hned několik revivalů.

V roce 2013 dokonce revival pronikl i do soutěže Český slavík. Skokanem roku byla vyhlášena skupina ABBA Stars. "Když pořadatelé nemají na kapelu, tak si vezmou revival. Je to tak, že když nemáš na originální obraz, tak si koupíš kopii," řekl ČTK Petr Janda, kapelník skupiny Olympic.