Vítězný dokument podle poroty "jednoduchým observačním přístupem nechává vyniknout hlavní hrdiny jakožto samostatné osobnosti, které však spojuje silné přátelství".

My Street Films vyzývá širokou veřejnost k natočení krátkého snímku a "připnutí" na webovou stránku www.mystreetfilms.cz. Účastníci vzdělávacího projektu se podle organizátorů podílejí na vytváření unikátní paměti českých měst. Do původně londýnského projektu se může zapojit každý bez ohledu na styl dokumentu, použitou technologii či filmařské vzdělání a dovednosti. Projekt nabízí také několik filmařských workshopů.

Odborná porota v čele s vedoucí projektu My Street Films Dianou Tabakov na druhou příčku vybrala krátký portrét místa, který spojil dvě ženy z různých dob Lenky Kerdové s názvem Messestraße Elf. Třetí místo obsadil snímek Lítalo se tam vzducholodí od Viktorie Lörinczové, který vypráví o záhadném přísně střeženém objektu poblíž Smržově u Hradce Králové, o jejímž účelem nebyl obeznámen ani starosta obce.

Druhý a třetí snímek v pořadí promítnou na mezinárodním festivalu dokumentů v Jihlavě, všechny nominované a vítězné filmy uvedou na závěrečném večeru My Street Films 8. listopadu v brněnském kulturním prostoru Kabinet múz.