Večerní premiéře bude předcházet odpolední přednáška předního českého odborníka na Shakespeara a překladatele jeho děl Martina Hilského.

Nuckolls, někdejší umělecký šéf a kmenový režisér Činoherního studia v Ústí nad Labem, působí v řadě divadel, v Plzni pracuje poprvé. Shakespeare je jeho oblíbeným autorem - inscenoval Zkrocení zlé ženy, první i druhý díl Jindřicha IV. či Dva pány z Verony. Sen noci svatojánské považuje za text, který dává obrovský prostor fantazii. "Na Snu je krásný onen průmět mezi civilizací a nadpřirozeným světem. Divákův čas by se měl v divadle proměnit v čas sváteční," slibuje.

Spolu s ním hru dramaturgicky připravil Vladimír Čepek. Inscenace podle něj plně zúročuje potenciál Shakespearova textu a dává vyniknout všem jeho rovinám - od vyostřených komediálních scén až po magii. "Pracujeme se slovní i situační komikou, humorné pasáže jsou v kontrastu se snovými momenty," slibuje dramaturg. K žádanému celkovému efektu podle něj pomáhá nápaditá scéna Lukáše Kuchinky, která využívá zavěšené látkové šály. Atmosféru magického lesa dotváří projekce. S kontrastem reality a snu pracují i výrazné kostýmy Jana C. Löbla. "Důmyslná scéna umožní také jeden scénický efekt, jehož hlavním aktérem bude herec Martin Stránský. O jaké divadelní kouzlo půjde, bude překvapením," dodal Čapek.

Autorem scénické hudby je Ondřej Švandrlík, frontman kapely Nauzea, který na scénické hudbě spolupracuje s mnoha divadly. Dvě stěžejní písně hry nahrál se zpěvačkou Le petite Sonja z kapely Kill The Dandies.

V hlavních rolích se představí oblíbení plzeňští herci. Dvojrolí Hipolyty a Titánie a Oberona a Thesea se ujali Štěpánka Křesťanová a Martin Stránský, v rolích mladých milenců se představí Zuzana Ščerbová, Kamila Šmejkalová, Petr Konáš a Jan Maléř. Jako řemeslníci a elfové vystoupí Marek Adamczyk, Marek Mikulášek, Ondřej Vacke, Miloslav Krejsa, Michal Štěrba a hostující Jaroslav Matějka. Egea hraje Josef Nechutný.