"Akce baterka, letos s podtitulem Potichu a potmě, bude mít tentokrát podobu tichého průvodu, který dá vyniknout magii divadla. Průvodci budou opět herci," uvedla umělecká ředitelka divadla Hana Mikolášková.

První prohlídka začne v dolním foyer ve 21:45, poslední ve 23:45. "Skupinky po asi 30 lidech budeme vpouštět do zákulisí přibližně po čtvrthodině," uvedla Mikolášková. V minulých letech měli lidé o noční prohlídku divadla s baterkou velký zájem, návštěvníci si proto letos musí svá místa rezervovat, a to na e-mailu jurcova@divadlozlin.cz. "Do předmětu napište AKCE BATERKA, upřesněte čas a počet lidí. Předejdeme tím zbytečnému čekání a zmatkům," uvedla ředitelka vnějších vztahů Blanka Kovandová.

Mimořádnou otevírací dobu bude mít na Noc divadel i pokladna. "Otevřena bude od 17:00 do 22:00 a ke každé zakoupené vstupence na derniéru pohádky Plaváček 20. listopadu a na komedii Dokonalá svatba 21. listopadu dostanou diváci druhý lístek zdarma," řekla Jurčová.

Noc divadel se v republice uskuteční čtvrtým rokem, akce chce netradiční formou zviditelnit jednotlivé divadelní scény i divadlo jako takové. Loňský ročník v ČR přilákal asi 50.000 návštěvníků, kteří zavítali do některého ze 130 divadel a divadelních souborů ze 36 měst.