Při instalaci bude v galerii zbudována improvizovaná kancelář. "Kancelář obývají čtyři loutky, pohybující se na lidských nohou. Zatímco Strážník podává hlášení, přijímá telefony a oznamuje nové vyhlášky a nařízení, Krokodýl vydané dokumenty ničí, skartuje je svými vlastními zuby. Kostra dokumentuje a archivuje, Medvěd se soustředí na styk s veřejností, dává školení a předkládá návštěvníkům dotazníky k vyplnění," uvedla čtyřiatřicetiletá autorka instalace.

"Eva Koťátková je držitelkou Ceny Jindřicha Chalupeckého pro rok 2007 a v roce 2016 se umístila v českém žebříčku umělců J&T Banka Art Index na druhé pozici. V posledních letech patří k mezinárodně nejúspěšnějším českým umělcům a u nás se v roce 2015 stala vítězkou výtvarné ceny Osobnost roku a jako jediná česká výtvarnice obdržela v roce 2014 Uměleckou cenu Dorothey von Stettenové udělovanou umělcům do 36 let," uvedla Červenková.

Koťátková se zúčastnila také newyorského Trienále, měla samostatnou výstavu v List Visual Arts Center při univerzitě MIT v USA a řadu zahraničních prezentací, například ve Francii, Velké Británii nebo Jihoafrické republice.

Ve své tvorbě se podle Červenkové věnuje zejména tématům, jež se dotýkají každého z nás. "Svým hravým, ale nikoliv povrchním způsobem zkoumá role a pozice člověka v sociálním systému a jeho osobním prostředí, v němž se každodenně pohybuje. Zabývá se převážně překážkami a bariérami, kterým člověk ve společnosti čelí a ty interpretuje prostřednictvím kresby, instalace, objektů, videa nebo performance," uvedla galeristka.