Program zahrnuje i tradiční kolokvium. Diskusní setkání zájemců o problematiku hudby etnické, lidové, folkové či takzvané world music se uskuteční v úterý a ve středu. "Etnologové, muzikologové a další odborníci budou letos společně s hudebními publicisty diskutovat na téma Od folkloru k world music: Na počátku bylo...," uvedl dramaturg festivalu Michal Schmidt.

Vedle mnoha zahraničních umělců uvidí návštěvníci řadu špičkových souborů z domácí scény. Poprvé v historii na festival přijedou bratři Ebenové, vystoupí Michal Prokop, Vladimír Merta nebo skupina Druhá tráva oslavující 25 let od svého prvního koncertu, který se odehrál právě v Náměšti. Lidé uslyší i americkou zpěvačku s českými kořeny Julii Ulehla.

Jedním z vrcholů by měl být podle Schmidta projekt Struny nad Oslavou připravený výhradně pro Folkové prázdniny. "Tvůrčí setkání povede Germán López, hráč na malou kytarku timple, tradiční pětistrunný nástroj z Kanárských ostrovů, a zúčastní se ho kytaristé Antonio Toledo, Antonio Forcione, mandolinista Martin Krajíček, senegalský hráč na koru Seckou Keita, slovenský houslista Juraj Stieranka a kontrabasista Juraj Valenčík," uvedl už dříve Schmidt.

Podrobný festivalový program najdou zájemci na webu.