Podle režiséra má příběh s humorem a nadsázkou vyprávět o trnité cestě českých hokejistů za olympijským zlatem. Bude i o velkém snu jednoho malého chlapce, který na chvíli zapomněl, kým skutečně je. Upozorní na to, jak důležité je věřit sám sobě i na sílu týmového ducha. Rozpočet činí zhruba 60 milionů korun.

"Já jsem si v Americe, ale i v Čechách sehrál nějakou miniroličku, ale tohleto bude celovečerní příběh a jsem zvědav, jak tam budu ztvárněn," řekl Hašek ČTK. Do scénáře přispěl některými svými příběhy, především tím, jak to vypadalo v zákulisí, v kabině, což lidé nemohli vidět. "Scénář je samozřejmě v jiných rukou a já jen pomáhám svými postřehy a tím, co jsem tam prožil," dodal Hašek.

Podle režiséra a producenta Sadílka, který je vystudovaným oděvním inženýrem, učil na filmové škole ve Zlíně a zabývá se reklamou, půjde vlastně o loutkový film. Modely, ve kterých se natáčí, mají rozměr pětkrát čtyři metry, loutky jsou 25 centimetrů vysoké. Na snímku se podílí i polské studio Se-ma-for z Lodže a společnost Magic Lab, které se zabývá obrazovou postprodukcí. Na plátně se objeví tři stovky trikových záběrů. Loutky promluví hlasem Vojty Dyka (Jaromír Jágr) či Jiřího Bartošky (Ivan Hlinka).

V kinech se snímek objeví rovných dvacet let od zimních olympijských her v Naganu. Jen málokdo tehdy očekával, že by mužstvo vedené v té době už čtyřiatřicetiletým kapitánem Vladimírem Růžičkou mohlo na turnaji století uspět. Zvlášť po ostudě, kterou si české hvězdy udělaly dva roky předtím totálním propadákem na Světovém poháru.

Hlavním centrem v mrazivém únoru 1998 bylo pražské Staroměstské náměstí, které bylo při zápasech play off přeplněné - a těmito záběry snímek končí.