Do druhého ročníku přehlídky se podle organizátorů zapojilo 22 škol se 407 pracemi, z nichž odborná porota vybrala 208 designových návrhů. Většinou jde o produktový a průmyslový design.

Mezi vystavovanými pracemi se objevila i náročná či neobvyklá díla, například návrh traktoru, popelářského vozu, urny pro zvířecí mazlíčky a požární proudnice. Studenti se často věnovali dětem. Vznikl tak inkubátor pro novorozence, hračky pro nevidomé nebo dětská kolekce sedacích prvků Trikiniki, která získala hlavní cenu.

"Navrhování věcí pro děti mě baví svou hravostí. Trikiniki Kids Chair je mojí diplomovou prací, proto realizace trvala půl roku a vzniklo 20 prototypů, než jsem vytvořila finální verzi," řekla ČTK autorka vítězného návrhu Nikola Mrázková.

Trikiniki se vyrábí z jednoho kusu pěnové desky, aby vzniklo co nejméně odpadu. Jde o víceúčelový výrobek, který lze rozložit a použít jako podložku pro sezení. Primárně je navržen pro lyžařské školy, proto autorka použila hřejivé materiály a dbala na to, aby široká základna zamezovala boření do sněhu, i na to, aby se dala sedačka složit v rukavicích.

Bienále design.s vzniklo v roce 2014 jako výsledek spolupráce Technického muzea v Brně, Vysokého učení technického a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Pořadatelé chtějí navázat na tradici Design centra uzavřeného v roce 2007 a ukázat Brno jako město designu. Cílem přehlídky je také zprostředkovat spolupráci mezi studenty a firmami, a podpořit tak nastupující generaci tvůrců.