Postupně se na plátně objeví komedie z 60. let Cartouche, Muž z Ria, Muž z Hongkongu a také Muž z Acapulca z roku 1973. Následovat budou snímky Velký šéf z roku 1969 a o deset let mladší Policajt nebo rošťák. Dokument nazvaný v originále Belmondo par Belmondo, ve kterém se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy, projekce každý den večer uzavře. Diváci spolu s ním navštíví Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru.

Dokument uvedla do českých kin společnost Atlantis entertainment. Legendární herec ho natočil spolu se svým synem Paulem. Film uvidí diváci po celé republice. "Startuje v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě, Táboře, Českých Budějovicích, Karlových Varech, Plzni, Havířově a bude pokračovat do dalších měst," řekla ČTK distributorka Klara Beverly. Podrobné informace o filmu a o tom, ve kterých kinech se hraje, naleznou zájemci na internetové adrese www.belmondofilm.cz.

Dokument je postaven na rozhovorech otce a syna v místech, kde umělec točil některé své nejslavnější filmy. "O svém životě jsem nikdy žádný dokument dělat nechtěl. Udělal jsem to, protože jde o syna. Udělali jsme to jako rozhovor. S nikým jiným by to nešlo, jen on to mohl natočit," vysvětlil Belmondo vznik tohoto snímku. Při natáčení měl prý zvlášť hezké pocity v Brazílii, kde kdysi točil film Muž z Ria. Setkal se i s některými bývalými kolegy a kolegyněmi, například s Ursulou Andressovou.

Jean-Paul Belmondo oslavil před měsícem třiaosmdesátiny. Čeští filmoví fanoušci ho mohli naposledy v kinech vidět ve snímku z roku 2008 Muž a jeho pes.

Belmondo se vrací po delší době na veřejnost "zestárlý, změněný, ale stále usměvavý a bystrý", charakterizoval koncem roku dokument francouzský týdeník Le Point. Herec podle článku stále pomalu překonává dopady mozkové mrtvice, která ho postihla v roce 2001.