Momentálně jako režisér připravuje světovou premiéru muzikálu mladé německé autorky Jana z Arku. Odehraje se v červnu v Niederhausenu. "Je to velká výzva, ale i čest," řekl Moša. V divadle s kapacitou 1600 míst chtějí Janu z Arku uvádět půl roku osmkrát týdně. V létě Moša také přenese inscenaci Titanic k Luganskému jezeru ve švýcarském kantonu Ticino. Musel kvůli tomu najít herce znalé němčiny a italštiny.

Moša je také libretistou. Se Zdeňkem Mertou pracuje na Ráji, posledním dílu společné trilogie. Jeho scénář k muzikálu Johnny Blue zaujal v Německu, kde dílo patrně uvedou během roku či dvou. "S tím souvisí, že jsem dostal nabídky od jiných agentur, abych zpracoval různé knihy," uvedl Moša. S londýnským skladatelem jej tak nejspíš čeká práce na muzikálu o německé reformaci na půdorysu úspěšného románu Q.

Z Městského divadla Brno vyrostla pod Mošovým vedením přední česká scéna se špičkovým zázemím a početným uměleckým souborem, jehož členů si pravidelně všímají poroty divadelních cen. Většina hvězd souboru dosud odolává nabídkám z Prahy, které pro brněnské umělce bývají tak lákavé. Podle Moši to může být tím, že v Brně si díky pestrému repertoáru vyzkoušejí klasická dramata i komedie, stejně jako velká hudební díla. Zároveň Moša usiluje o to, aby za mimořádnou práci dosáhli na odpovídající ohodnocení.

Moša sám dostal v minulosti nabídky ředitelovat v divadlech v Praze i zahraničí. "Ale neměl jsem v genech touhu po kariérním postupu, který nakonec skončí - kde? Když je člověk v Praze, tak potom by možná toužil po Berlíně, po Vídni, potom po Londýnu, New Yorku - a potom nakonec po Marsu," řekl Moša.

Nakonec si ověřil, že i z Brna lze udržovat krok s Evropou a uvádět mnohé muzikálové hity jako první scéna v Česku, nebo dokonce na kontinentu. "Lidé v Evropě vědí, že máme ambici uvádět novinky. A máme možnost si vybírat opravdu z toho nejlepšího," řekl Moša. Mnoho režisérských snů si už splnil, stále však touží po možnosti přenést do Brna britskou inscenaci War Horse, jež se odehrává za první světové války. Zatím se s majiteli práv nedohodl, rozhovory ale pokračují.