"Budu hrát v představení Tance s učitelem, které speciálně pro mě připravil režisér Julij Gusman k mým pětadevadesátinám," řekl herec, který v armádním divadle hraje už 71 let; momentálně je tam obsazen ve třech představeních - a ve čtvrté hře hraje na jiné scéně.

Zeldin se narodil ještě v carském Rusku v rodině hudebníka a učitelky. Přežil pád monarchie, bolševickou revoluci, léta represí za komunistického diktátora Josifa Stalina, válku, "oteplení" po Stalinově smrti, "stagnaci" za sovětského vládce Leonida Brežněva i perestrojku Michaila Gorbačova, vedoucí k pádu komunismu a rozpadu Sovětského svazu.

V dětství toužil po baletu, hrál v orchestru na trubku a koncem 30. let absolvoval v Moskvě herecký kurz. Jako mladého herce si jej povšimla asistentka filmového režiséra - a v roce 1940 zazářil na stříbrném plátně v roli kavkazského pastevce ovcí, zamilovaného do chovatelky vepřů, která jej učinila velice populárním po celém Sovětském svazu. Od té doby ztvárnil desítky rolí v divadle i ve filmu a některé hraje už desítky let, jako například ve veselohře Lope de Vegy Učitel tance.