Sekorův prasynovec Zdeněk Farkas svěřil do správy brněnských muzejníků několik obrazů, které obdržela jeho matka k významným životním událostem. Jde hlavně o akvarely míst spojených se Sekorovými pobyty v Jevíčku, Praze i na Slovensku. Muzeum získalo také Sekorovy karikatury členů nejbližší rodiny, gramofonové desky, magnetofonové pásky, fotografie a různé tiskoviny.

Pro muzejníky má význam i objemná složka výstřižků z denního tisku. Umožňuje identifikovat nepodepsané reklamní kresby z doby válečné, kdy Sekora musel odejít z Lidových novin a publikoval anonymně. Další dárce Vladimír Štefan se rozhodl muzeu věnovat dřevěný vojenský kufr, který patřil Sekorovi za první světové války.

Sekora proslul jako autor knih pro děti, zejména příběhů o Ferdovi Mravencovi. Byl však také žurnalistou, všestranným výtvarníkem, průkopníkem komiksu, nadšeným entomologem a sportovcem. Narodil se v roce 1899 v Brně, zemřel v sedmašedesáti letech v Praze. Jeho pozůstalost předala muzeu loni Jana Kolar, jejíž sestra se provdala za Sekorova syna. Přímé potomky už umělec nemá.