Koncerty se budou konat nejen v kulturním domě, ale také na zimním stadionu, městském muzeu a v kostelech ve Skutči, Luži a Chrasti. Stadion poskytne zázemí hudebním projektům Filharmonie Hradec Králové Pink Floyd Classic a koncertu Vivaldianno: Město zrcadel s Jaroslavem Svěceným a Michalem Dvořákem.

Na programu je úspěšný muzikál Edith - vrabčák z předměstí s Radkou Fišarovou v hlavní roli, se kterým přijede Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Operetní zpěvy zastoupí Krásná Helena ze Severočeského divadla Ústí nad Labem nebo Klenoty operety se sólisty Janou a Václavem Siberovými.

Diváky čeká komorní koncert věnovaný Mistru Janu Husovi nebo zapomenuté hudební nástroje dávných staletí, které oživí soubor Solideo. Festivalové publikum uslyší Komorní filharmonii Pardubice, se kterou vystoupí Felix Slováček a jeho syn. Originální aranže klasických i populárních písní připravuje Gentlemen Singers.

"Zájem o vstupenky je značný a rychlost, s jakou po zahájení předprodeje mizely, předčila veškerá naše očekávání," řekl starosta Pavel Bezděk.