Koncerty se uskuteční například ve Studiu Beseda, v Biu Centrál, Divadle Drak či v barech. Hlavní festivalové koncerty se konají v sále hradecké filharmonie. "Letošní ročník bude usilovat o větší žánrovou a stylovou otevřenost i o navrácení se k původní myšlence, která je vtělená do samotného názvu festivalu. Tedy k tomu, aby se festival otiskl do života města a během pěti dnů svého trvání proměnil, oživil a povznesl jeho atmosféru," uvedli pořadatelé.

Největší hvězdou festivalu je Le Grand Orchestre armorigène bretaňského klarinetisty a skladatele Michela Aumonta. Tvůrčí přístupy k volné improvizaci představí v Hradci Králové norsko-české trio Bergljot pianisty Vojtěcha Procházky a norsko-australské trio Mural, které vede hráč na dechové nástroje Jim Denley. Podrobnější informace o programu zájemci najdou na webu festivalu.

Hradecký jazzový festival nově pořádá nezisková organizace Kontrapunkt, dlouholetý pořadatel festivalu Martin Brunner oznámil, že po loňském ročníku s pořádáním akce končí. Jazzový festival každoročně láká tisíce fandů jazzu. V minulosti ve městě koncertovali například kytarista Mike Stern se speciálním hostem Randy Breckerem, harmonikář Sugar Blue, americká skupina Lester Bowie's Brass Fantasy, francouzský houslový virtuos Jean-Luc Ponty či rakousko-americký pianista Joe Zawinul se sestavou Syndicate.