Divadlo muselo zrušit muzikál Chicago kvůli těhotenství několika hereček. Nový ředitel Michal Zetel tak musel v krátkém čase najít náhradu, která by zapadla do dramaturgie oslav letošní 70. sezony. "Na prvním místě jsou pro nás diváci, měli by dostat světový muzikál a chceme stále udržet velmi vysokou kvalitu, která k našemu divadlu patří. Z toho neustoupím," uvedl Zetel.

Dny telefonování a vyjednávání nakonec vyústily v dohodu s režisérem Balašem na jiném muzikálu, a to na Pokrevních bratrech. "Jednu z hlavních rolí navíc vytvoří držitelka Thálie v oboru muzikál Yvetta Blanarovičová, v inscenaci k tomu všemu bude hrát živá kapela," uvedl Kubáník s tím, že herci začnou muzikál zkoušet v září.

Pokrevní bratři britského autora Willyho Russela spojují tragické, humorné i sociálně kritické prvky. Muzikál vypráví příběh dvojčat, která se celý život potkávají, aniž ví, že jsou sourozenci. A náhoda nakonec způsobí, že se zamilují do stejné dívky, a spojí je jedna nečekaná událost.

"Pokrevní bratři zvedají diváky ze sedadel po celém světě. Jsem rád, že je nabídneme i našim diváků. Podle mého to bude velké vyvrcholení sedmdesátého roku našeho divadla," poznamenal Zetel. Muzikál Pokrevní bratři napsal Russel v roce 1983. Balaš ho v Uherském Hradišti před lety už inscenoval, premiéru měl na podzim roku 2001.