Festival Cool v plotě se podle něj žánrově nevymezuje a jediným kritériem pro výběr umělců je jejich kvalita a originalita. "Letos budou mít návštěvníci možnost naslouchat zvukům houslí, kontrabasu, kytarám, perkusím, elektronice, industriálním zvukovým experimentům, samostatnému lidskému hlasu, to vše jak v elektronické, tak v čistě akustické podobě," uvedl.

Potvrzená je účast kontrabasisty Adama Ezry a perkusisty Lirona Meyuhase z Izraele, americký folklór v osobitém podání předvede Dead Western, slovenský skladatel a hudebník Marián Varga zahraje na varhany Hammond na nádvoří Prácheňského muzea a prostory kávového klubu a pražírny Vykulené Sovy mimo jiné zazní i autorská čtení Phila Shoenfelta a Evy Turnové.

I letos bude festival prezentovat mladé umělce ve věku od dvou do šestnácti let na scéně nazvané Coolky/dz/. K vidění budou například práce Barbory Sedláčkové, která kvůli svému zdravotnímu handicapu maluje ústy. "Zcela nové zážitky mohou návštěvníci prožít při terapiích založených na zvuku. Jak funguje harmonizační lůžko, jak zní alikvotní zpěv nebo co dokáže didgeridoo, poznají, když zavítají do prostor píseckých Parkánů," uvedl dramturg.

mi dr