Herci znovu zkoušeli představení týden. Inscenace se od exteriérové verze neliší v dialozích ani písních. Musela se však mírně měnit choreografie a zároveň vyrobit jiné kulisy městečka Stetson, které se vejde na jeviště.

"Měli jsme hlavní úkol přenést obrovské široké plátno a soustředit jej na divadelní prkna," řekl ČTK hostující režisér Milan Schejbal.

Divadelní kulisy jsou více náznakové, znovu se vyráběl budoár, salony i například hřbitov, který nešlo přenést na jeviště v takovém rozsahu. Na scénu nebude vstupovat ani živý kůň, na kterém Joe přijížděl v přírodním amfiteátru na začátku inscenace.

Příběh bezelstného hrdiny Divokého západu proslavila filmová verze z roku 1964 režírovaná Oldřichem Lipským. Scénárista Jiří Brdečka kovboje v bílém vymyslel už na konci 30. let, z povídek pak vzniklo v roce 1944 divadelní představení i román. Samotná hra se vyvíjela a Brdečka ji po letech dal definitivní podobu.

Zpracování Východočeského divadla kompiluje definitivní verzi Limonádového Joea, krajově předešlé verze, zpracování jiných divadel i filmový scénář.

Diváci v představení zhlédli scény, které již zlidověly, nechybí všechny kladné i záporné postavy. Pohledný Joe pije Kolaloku, omdlévá při požití lihoviny, Tornado Lou zpívá píseň Whiskey to je moje gusto a zlotřilý Horác radí, že alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství.

Hlavní roli ztvárňuje Josef Pejchal, Tornado Lou hraje Jana Ondrušková, v premiéře interiérové verze se dnes divákům představila v roli Winifred Veronika Macková, alternuje ji Martina Sikorová. V dalších rolích diváci viděli Ladislava Špinera, Milana Němce, Zdeňka Rumpíka, Jiřího Kalužného nebo Petra Borovce.