Stein v galerii vystavuje svá díla z uplynulých čtyř až pěti let. Patří mezi ně například dvě desítky obrazů. Pozornost návštěvníků poutají zejména troje verše v malbě, z nichž se jeden stal i mottem výstavy. "V prosklených vitrínách a na soklech jsou vystaveny krásné plastiky v kovu, jako je například dílo s názvem Velikonoce v Iráku, Columbia a plastiky v kombinaci kovu a skla. Zajímavá je také kolekce pěti modelů fontán," řekla ČTK mluvčí lipenské radnice Blanka Prudilová.

Zájem vzbuzují také Ploticovy číše, které se staly grafickou značkou výstavy, a vystavené šperky. "Za použití techniky vakuového lití barevných kovů do ztraceného vosku, která umožňuje odlévání i nejjemnějších detailů, vznikly skutečné skvosty," doplnila Prudilová. Mezi šperky vynikají například náramky, prsteny, náhrdelníky, i torques, což jsou keltské pevné náhrdelníky v podobě kovových kruhů, které jsou inspirovány dávnými kulturami i současným designem.

Autor se se svými obrazy a plastikami zúčastnil mnoha společných i samostatných výstav. Od roku 1986 se s jeho tvorbou mohli seznámit návštěvníci v galeriích v Itálii, Francii, Rakousku, Švýcarsku a Španělsku. V roce 2007 vystavoval také v galerii na hradě Helfštýně.

Galerii Konírna byla v Lipníku otevřena před pěti lety, navštívilo ji už přes 50.000 lidí. Konírna je pod střešní zahradou zámku. Památka z roku 1861 byla jednou z prvních zahrad tohoto typu na sever od Alp.

ftv dr