Ve fotografickém ateliéru představí liberecký fotograf Šimon Pikous svůj dlouhodobý projekt Die Walküre. Jde o barevné výrazně stylizované fotografie, které lze vnímat jako svérázný film nebo jako jednotlivé komponované obrazy. Soubor vypraví příběh, který se začíná odvíjet nálezem mrtvé ženy zabalené v igelitu.

S počítačovými programy je propojená tvorba Jana Kysely a Martina Szöllose, první z nich je absolvent a druhý student posledního ročníku ateliéru Vizuální komunikace a digitálních médií na liberecké univerzitě. "Zkoumaní možnosti a limitů počítačových programů a elektroniky obecně je pro oba autory cestou, jak podávat svědectví o současném světě plném technologií a informačních šumů," řekl Randáček. S pomocí programů vytváří různé obrazy a zvuky.

Dvojice autorů bude také vystavovat v grafickém kabinetu. David Böhm a Jiří Franta dlouhodobě spolupracují zejména na kresebných konceptuálně laděných akcích. "Pro dvojici je typické vytváření nepřenosných instalací či kreseb. I pro grafický kabinet si připraví speciální projekt reflektující dané místo, atmosféru a tradici. Protože umění má být živé, tak se rádi nechávají inspirovat konkrétním místem a atmosférou," uvedl Randáček.

Zřejmě nejvýznamnější podzimní výstava galerie začne na konci září. Transdesign bude prezentací projektů tří fakult Akademie výtvarných umění Eugeniusze Gepperta v polské Vratislavi. Výstava se bude konat ve všech nadzemních prostorách liberecké galerie, část z oblasti keramiky a skla bude prezentována také v prostorách Severočeského muzea v Liberci.