Akci pořádá obec Čeladná ve spolupráci s dramaturgickým týmem festivalu Colours of Ostrava. Festivalovým dějištěm se třemi scénami bude 31. července a 1. srpna Základní škola Čeladná.

"Hvězdou prvního ročníku je jednoznačně kapela Hayseed Dixie z amerického Tennessee, která hraje skladby AC/DC, Judas Priest, Led Zeppelin, Queen nebo Black Sabbath v bluegrassovém opojení a svými strhujícími koncerty dostala do kolen publikum na Colours of Ostrava v roce 2012 a předtím po celém světě, včetně obřího britského festivalu v Glastonbury," uvedla dramaturgyně festivalového programu a ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Návštěvníci se mohou těšit například i na plzeňské trio Mordors gang, hrající mimo jiné swing. K dalším vystupujícím bude patřit třeba Ondřej Ruml, který za doprovodu jazzových muzikantů zazpívá skladby Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha. "Na podobné akci nemůže chybět ani reggae - příznivci tohoto žánru se mohou těšit na kultovní kapelu Švihadlo nebo na zpěváka Mr. Cocomana. Na své si přijdou také milovníci francouzského šansonu na způsob ZAZ, a to díky skupině Voila se zpěvačkou Zdenkou Trvalcovou, která si získala pozornost už i v Evropě," doplnila Závodná.

Festival chce zabavit nejen dospělé, ale i děti, pro které si herci připravili pohádky i interaktivní hrátky s písničkami. Zájemci si budou moci vyrobit i oblíbené pohádkové postavičky nebo loutky. Připraven je ale i divadelní program pro dospělé nebo filmové projekce. Bližší informace o programu lze najít na webových stránkách www.ladnaceladna.cz. Dvoudenní vstupné vyjde v předprodeji na 200 korun, na místě pak bude o 50 korun dražší. Děti do 15 let zaplatí 100 korun, přičemž děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma. Jednodenní vstup bude za 150 korun.