"Svým literárním dílem si Zdeněk Svěrák plní dávné přání z mládí být spisovatelem. Úspěch u čtenářů i posluchačů svědčí o tom, že své sny uskutečnil dobře. Nejen autorsky, ale také interpretačně dodává svému výtečnému vyprávění humor, touhu a smyslnost. Je schopný jemných nuancí v přesvědčivosti postav. Půvab projektu spočívá v umění přesného vyjádření, v tajemství, erotickém vábení a vždy překvapivém závěru," charakterizovala to producentka Supraphonu Naďa Dvorská.

Za úspěšný prodej audioknihy Povídky a za následující nahrávku Nových povídek získal Svěrák vloni dvojnásobnou platinovou desku Supraphonu. I novou audioknihu, která obsahuje povídky Podvodník, Tetřev, Fotograf a Horká neděle, dotvořil hudbou Jaroslav Uhlíř. "Každá povídka má nějaké jádro. Buď jsem příběh zažil, či mi ho někdo vyprávěl," uvedl Svěrák.

Zástupci Supraphonu zároveň představili Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče v interpretaci Ani Geislerové. "Děti se jich občas bojí," uvedla populární herečka, ale přiznala, že tato práce ji baví - je klidná a hlavně tvůrčí.

Nyní vychází úplná verze tohoto bestselleru slovenského autora Dušana Taragela, který je typický svým nečekaným humorem, občas i hodně černým. Na Slovensku je prý na trhu už v pátém vydání.

"Natáčení v roce 2006 bylo pro mě vůbec první takovou prací. Bavilo mě množství postav, karikaturek a princip lehkého strašení mě zaujal. Zahrnoval jsem do něj snad všechny vady řeči, včetně šišlání a koktání. Dotáčení dalších dílů mě proto moc potěšilo," dodala Geislerová.

Atraktivnost dvoj CD kompletu doplňují ilustrace krále slovenského komiksu Jozefa Gertliho a hudba Dana Fikejze.