Hra měla světovou premiéru v Londýně, poslední roli v životě v ní ztvárnil Sir Laurence Olivier. V současnosti ji uvádí divadla v USA, Francii i v Německu.

"Tento projekt je vrcholem na dosavadní cestě Ungeltu za hereckým divadlem. A to už máme čtyři Thálie. Oba herci zúročují léta své práce a těží ze své lidské zralosti. Výsledkem je hluboký umělecký zážitek," řekl dnes ČTK umělecký šéf Ungeltu Milan Hein.

Půdorys hry je založený na setkání dvou starých mužů a odhalování neznámých okolností jejich životů, které byly propleteny, aniž by to jeden z nich věděl. Mnoho situací je komediálních a evokují umění gagu. Hra tak má díky jemnému a inteligentnímu humoru mnohdy až groteskní nadsázku.

Lionel Goldstein se narodil v Londýně v roce 1935. Jako patnáctiletý odešel ze školy a začal pracovat v otcově kožešnictví; brzy však utekl k obchodnímu námořnictvu. Coby vrchní kadeřník a holič britských námořníků se dostal do Toronta, kde nějakou dobu žil. Ultraortodoxní židovské prostředí, v němž vyrůstal, ho ale ovlivnilo na celý život. V kontextu této zkušenosti je i víra obou postav příběhu velmi zásadním motivem.