"Ocitl jsem se definitivně v té "druhé půlce", tak si více rozmýšlím komu a čemu věnuji svůj čas," uvedl pro ČTK Nebřenský nedlouho před svými narozeninami.

Nebřenský patří k oblíbeným postavám návštěvníků Divadla Sklep, v němž účinkuje od roku 1990. Objevil se proto ve "sklepovském" obsazení Mazaného Filipa a podobně jako jeho další herci z Divadla Sklep se uplatnil ve filmu i televizních seriálech. Například v Gymplu se nedávno sešel s Milanem Šteindlerem.

"Ve sklepovském společenství se soustředila silná dobová atmosféra a sešlo se tam hodně výrazných osobností. Ve správný čas se to potkalo se zájmem filmařů o nové tváře. Bylo to velmi přirozené a také to bylo štěstí," vysvětlil proč se jeho kolegové, jako například Tomáš Hanák, Tomáš Vorel, David Vávra, Eva Holubová, Václav Marhoul a další, výrazně prosadili v tuzemském filmu. Nebřenský však uspěl i u zahraniční produkce a objevil se v oscarovém snímku Edith Piaf nebo válečném filmu Rudý baron. "Zúčastnil jsem se úspěšně castingu. Nikdy ale neopomenu vyspat se s režisérem," komentoval to s typickým humorem.

V poslední době ke svým až renesančním aktivitám Nebřenský přibral i malování. Letos v lednu se v pražské galerii Už jsme doma uskutečnila vernisáž výstavy jeho kreseb s názvem Čáry máry Robínek. "Malování je asi tím posledním, co jsem ještě potřeboval. Myslím si ale, že za nějakých deset nebo dvacet let bych mohl vystrčit růžky jako ministr kultury," uvedl Nebřenský. Rozhodně to však nemyslí vážně, protože zároveň sdělil, že by se rád politikou vůbec nezabýval. "A pokud mi to někdy uklouzne, vždy toho lituji," dodal.

Letos bude připravovat novou desku s kapelou Vltava, jejíž činnost obnovil v roce 2010.

"Střídáme i nové zvukové podoby vystoupení; od komorní a zcela akustické, přes různé smíšené varianty, až k plně elektrickému znění, podle toho, kde právě hrajeme. Novou desku plánujeme vydat na počátku příštího roku, bude nejlepší na světě a moc vám ji všem přeji," vzkázal muž několika profesí, který relaxuje hlavně v lese nebo fyzickou prací. "Jinak mám s odpočinkem potíže a dělá mi je mysl, která pořád někam pádí jako splašený kůň," prohlásil.