Soutěžit ale bude kriminální Black Mass: Špinavá hra, kterou Scott Cooper natočil s Johnnym Deppem, nebo snímek The Danish Girl, v němž hraje držitel letošního Oscara v kategorii nejlepší herec Eddie Redmayne.

Titulní roli ve filmu Marguerite vytvořila Francouzka Catherine Frotová. Film, který natočil její krajan Xavier Giannoli, je inspirován životem operní pěvkyně Florence Fosterové Jenkinsové, která byla přesvědčena, že má nádherný hlas, i když opak byl pravdou. Nicméně publikum ji milovalo a její celoživotní úsilí bylo završeno vyprodanou newyorskou Carnegie Hall, kde sklidila obrovský úspěch.

Snímek zasazený do 20. let, na jehož produkci se ČR podílela spolu s Francií a Belgií, se natáčel loni především v Praze, která tak suplovala Paříž. Konkrétně se filmovalo v interiérech Divadla na Vinohradech a Právnické fakulty. Mimo Prahu pak na zámku Slapy nebo v brněnském Mahenově divadle.

Vizuální vzhled filmu byl svěřen architektovi Martinu Kurelovi, který se v minulosti podílel například na projektech Tři sezony v pekle a Micimutr či na televizním cyklu České století.

O vítězi venátského festivalu, který skončí 12. září, rozhodne porota, již povede mexický režisér Alfonso Cuarón. Spolu s ním mezi porotci budou americká režisérka Elizabeth Banksová, německá herečka Diane Krugerová nebo Brit polského původu Pawel Pawlikowski, jenž natočil snímek Ida, který letos dostal Oscara v kategorii neanglicky mluvených filmů.