Koncertní sbor Zvonky Praha si pod vedením sbormistryně Jarmily Novenkové vyzpíval zlato v kategoriích mladé sbory a folklor. Abbellimento, další součást pražského studia Zvoneček, přidalo zlatou medaili v kategorii komorních sborů.

V elitní kategorii Grand Prix se zlaté medaile udělují sborům, které za své vystoupení obdrží od mezinárodní poroty minimálně 80 bodů ze 100 možných. "Trojí zlato je v celosvětové konkurenci obrovský, a troufám si říci, zasloužený úspěch. A také, doufám, obrovská motivace zejména pro naše nejmladší sboristy a sboristky," uvedl manažer studia Jan Vančura na webu Zvonečku.

Evropské sborové hry se uskutečnily podruhé, premiéru měly předloni ve Štýrském Hradci. Zvoneček už podobných úspěchů dosáhl rovněž na světových soutěžích, například v roce 2012 v Cincinnati nebo loni v britském Llangollenu.

Pražské sborové studio Zvoneček se na hudební scéně pohybuje devatenáct let a působí v něm dvě stovky mladých zpěváků. Letošní účast v Magdeburku ho přišla zhruba na půl milionu korun, které sbor získal i díky sponzorům a grantům.