"České filmové plakáty patřily v druhé polovině dvacátého století mezi ty mezinárodně oceňované," uvedla Uhlíková. V Roztokách se představí například plakát Zdeňka Zieglera k hororu Alfreda Hitchcocka Psycho, plakát Karla Vaci ke Sladkému životu Federica Felliniho a další. Ziegler za vynikající plakátovou tvorbu obdržel v roce 2001 čestný doktorát na Miami University ve Spojených státech.

Návštěvníci muzea uvidí také filmové plakáty od Milana Grygara, který se ve své tvorbě zabývá vzájemnými vztahy obrazu, zvuku a prostoru. Mezi lety 1961 a 1989 vytvořil 175 filmových plakátů.

Nejstarší plakáty jsou ve stylu secese a art deco, ke zhlédnutí budou například díla autorů Františka Kysely a Jaroslava Bendy. Mezi zajímavosti patří reklamní plakáty Miloše Slováka, který byl grafickým designérem firmy Baťa ve Zlíně ve 30. letech minulého století, nebo litografie Alfonse Muchy z roku 1911, významného představitele secese.

Na výstavě návštěvníci naleznou jak prvorepublikové politické plakáty, tak i ty, které do konce 80. let vybízely k prvomájovým oslavám či oslavám mezinárodního dne dětí a žen a podobně.