"Výstava představí Reynkovy typické barevné fotomontáže z let 1960 až 1970, zachycující především motivy z bydliště autora v Petrkově na Havlíčkobrodsku - z domu a jeho blízkého okolí, ze zahrady," upřesnil kurátor. Většina představených fotografií budou digitální archivní tisky z originálních negativů a diapozitivů. Výstavu doplňují portréty Daniela Reynka z posledních let od Nárovce.

Daniel Reynek se narodil 9. června 1928 v La Tronche u Grenoblu. Byl starším synem Renaudové a Bohuslava Reynka. Fotografovat začal ve 40. letech. Spolu se svým otcem tiskl grafiky, v 50. letech se podílel na pokusech otce s metodou upravovaného skleněného negativu - fotografikou, označovanou jako clichés-verre. Přibližně od poloviny 60. do druhé poloviny 80. let vytvářel fotografické montáže - skládal své barevné snímky přes sebe do dvojic.

Jeho fotografie vycházely na obálkách knih Karmelitánského nakladatelství v Kostelním Vydří. Po roce 1990 vystavoval na řadě míst a je spoluautorem knihy vzpomínek Kdo chodí tmami (Torst 2004). Zemřel 23. září 2014 v Petrkově u Havlíčkova Brodu.

K výstavě, jež v muzeu v Jindřichově Hradci potrvá do konce roku, vyšel katalog, k dispozici budou cizojazyčné informační trojlisty.