Interview charakterizoval humor obou protagonistů. Gere se například velice podivil, že jeho Pretty Women má o Vánocích na obrazovkách v Česku dva konkurenty - Popelku a ruského Mrazíka. A pak už se řeč stočila na herectví a Gere názorně ukazoval, jak umí hrát zády ke kameře.

"Herec se musí vždy připravovat na své role, ať už je to bezdomovec či Americký gigolo," připomněl jednu z těch slavných. V Pretty Woman uplatnil svou hru na piano, když v noci v hotelovém baru sváděl krásnou Vivien. "Byla to improvizace - a podařila se na první dobrou," řekl. V muzikálu Chicago zase stepoval. "To jsem se učil tak dva tři měsíce, ale natočilo se to za hodinu. Připomněl jsem si tak své začátky, když jsem účinkoval v divadelních muzikálech," vysvětlil.

Doslova se slzou v oku vyprávěl o filmu Hačikó - příběh psa, ve kterém se v roli univerzitního profesora ujal opuštěného psíka a vzniklo mezi nimi silné pouto. "Když jsem četl scénář, tak jsem plakal, a stalo se mi to i potom, když jsem o filmu někomu vyprávěl," přiznal.

Řeč se stočila i na dalajlamu, který oslaví v těchto dnech osmdesátiny. "Jsem jeho student, žák a přítel," uvedl Gere. Dalajlama podle něho bere lidi velmi vážně, chce každému pomáhat, ale přitom má i humor, kterým dovede odlehčit situaci. O herectví však spolu příliš nemluvili.

Když mu Eben poděkoval za rozhovor, hollywoodský herec se podivil, že už je konec. Na jeviště pozval celou delegaci filmu Franny a ujal se moderování sám.

"Richard Gere je pořád fešák," řekl česky režisér Andrew Renzi, který tímto snímkem v celovečerní tvorbě debutoval. Je vycházející hvězdou amerického nezávislého filmu, jeho film je dalším z pozoruhodných a ambiciózních projektů, které svým jménem a sugestivním herectvím Gere zaštítil.

Andrew Renzi studoval tvůrčí psaní se zaměřením na scenáristiku. Jako producent spolupracoval i na filmech Po škole (2008) a Dvě brány snu (2010), které vznikly pod křídly brooklynské společnosti Borderline Films, dobře známé karlovarským divákům. Režíroval krátké snímky The Fort (2011) a Karaoke! (2013), oba s úspěchem uvedené v Sundance. Pro řadu umělců produkoval a režíroval videoklipy. Snímek Fishtail, s nímž soutěžil loni v Karlových Varech, byl jeho dokumentární debut.