První představení se uskuteční 10. července, další budou následovat vždy v pátek. "Během hostování v Žižkovském divadle Járy Cimrmana bylo dohodnuto představení pražského divadla 3D Company. Tato divadelní společnost kolem režiséra Martina Vokouna nebude ve Slavičíně žádným nováčkem. Na letošním ročníku představí svou novou komedii Miro Gavrana - Smích zakázán," uvedl Julínek.

Dvě představení budou patřit domácímu souboru SemTamFór. "Jeden večer si připomeneme úspěšnou komedií Ani o den dýl!, jejíž loňské uvedení na Létě s divadlem bylo poznamenáno nepřízní počasí a odsouzeno k odehrání v Sokolovně, kam se mnoho diváků nedostalo. Po šesti letech na repertoáru a více než 50 reprízách v Čechách i na Slovensku proběhne derniéra konverzační komedie Benátky pod sněhem," uvedl Julínek. Poslední představení odehraje pardubické divadlo Do houslí.

Doprovodný program je podle pořadatelů určený pro méně tradiční projekty. "V jednom týdnu obsadí nádvoří slavičínského muzea divadlo Hysterie se svými dvěma inscenacemi Bajaja a Dracoola. Velmi originální a vtipné pojetí divadla v podání dvou studentů brněnské konzervatoře se setkalo s mohutným ohlasem na letošním Valašském křoví, kde jejich Bajaja zazářil," uvedl Julínek. Pořadatelský soubor uvede v doprovodném programu novinku Bábelův bábel. Soubor také tradičně pořádá přehlídku ochotníků z celé republiky Valašské křoví.