Album bude obsahovat částečně vlastní Domingovy skladby, ale hlavně písně jiných světových autorů, např. Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, Andrewa Lloyda Webbera, Irvinga Berlina, Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadea Mozarta nebo Giacoma Pucciniho. Některé texty napsal svému otci Plácido Domingo Jr.

Čtyřiasedmdesátiletý Domingo řídí operu v Los Angeles a stále zpívá. Loňskou sezonu ukončil rolí zamilovaného mnicha v opeře Thaïs Julesa Masseneta. Pro Dominga je byla stodevětatřicátá role v kariéře. Madridský rodák získal 12 cen Grammy a pořídil stovky nahrávek.

ČNSO koncertně spolupracuje s umělci klasického a populárního hudebního zaměření (Ennio Morricone, James Morrison, Serj Tankian, Andrea Bocelli, Sting, George Michael, Natalie Coleová, Rolando Villazón). Orchestr založil v roce 1993 trumpetista Jan Hasenöhrl spolu s dirigentem Zdeňkem Košlerem. Od roku 2005 orchestr pořádá festival Prague Proms, který letos 21. června zahájí koncert Buddy Rich Bigband a v rámci něhož vystoupí také operní hvězda Anna Netrebková.