Pořadatelé připravují už 26. ročník festivalu. Letos je poprvé celý vyhrazen dětem. "Chtěli jsme to zkusit. Děti jsou také zajímavou cílovou skupinou. Je dobré je k divadlu vést a takto vychovávat," míní Folterová. Podle ní zatím není jasné, v jaké formě se festival uskuteční v příštím roce. "Uvidíme, jaký bude zájem. Ve hře je varianta, že uděláme festival jak pro dospělé, tak i děti," řekla.

Letos do Českého Těšína, polského Těšína a Petrovic u Karviné dorazí deset profesionální souborů z Česka, Slovenska a Polska. Odehrají 12 představení. Diváci se mohou těšit například i na Teatr Novogo Fronta z Prahy, vratislavský Teatr Pantomimy či soubor Teatro Tatro z Nitry. Hlavní hvězda Cirk La Putyka vystoupí v závěrečný den festivalu v Českém Těšíně na mostě Družby. Ještě předtím členové souboru budou mít v Petrovicích u Karviné workshop pro zájemce.

Součástí programu bude i soutěžní divadelní přehlídka dětských souborů z Česka, Polska a Slovenska. Dorazí jich 12 a jejich výkony bude hodnotit porota. Veškeré informace o programu a doprovodných akcích zájemci najdou na internetových stránkách www.borderfestival.eu.