Galavečera v Erkelově divadle se Kylián kvůli nabitému programu osobně nezúčastnil, nicméně Budapešťanům z Haagu vzkázal, že si toto ocenění nesmírně váží a že se těší na brzké setkání s maďarským publikem. V příští sezóně totiž plánuje uvést v Budapešti hned dvě své choreografie.

"Můj vztah k Maďarsku a maďarským umělcům sahá daleko do minulosti. Tato cena nese jméno jedné z rozhodujících postav tanečního umění poválečných let a velice charismatického člověka László Seregiho, kterého jsem neměl štěstí poznat osobně, ovšem jeho jméno mě provázelo po celý život,“ uvedl Kylián v poděkování.

Koncem ledna příštího roku Maďarský národní balet uvede v Erkelově divadle v rámci večera „Bílá a Černá - Protiklady se přitahují“ dvě Kyliánovy choreografie, Sarabande a Padající andělé.

„Kdybychom se zeptali Laciho, v čem tkví Kyliánovo tajemství, řekl by, že je to v jeho intelektuálním humoru, který tlumočí svým hudebním vkusem a chápáním tance. Laci byl stejný,“ řekla baletní umělkyně a vdova po László Seregim Eszter Kollárová, která je členkou grémia udělujícího ceny. Seregiho cena se v Maďarsku uděluje teprve od smrti László Seregiho v roce 2012. Předtím ji získali András Lukács a Tamás Juronics.