Audiovizuální dílo Vápenná sinfonietta, jehož vizuální složku zprostředkuje režisér Marek Bureš a kameraman Michael Gahut, nabídne soudobou hudbu. Velkým množstvím bicích nástrojů v nich chce autor simulovat realistický zvuk vápenky.

V případě Písní o prožitých válkách (Song of Wars I Have Seen) je Goebbels nejen autorem hudby, ale i konceptu a režie. Gertrude Steinová v nich svým originálním jazykem deníkovou formou zachytila tvrdou realitu válečných let 1942 až 1944. Dílo kombinuje moderní nástroje s těmi, které se používají pro autentickou interpretaci staré hudby.

Afflatus Quintet přednese díla Antonína Rejchy, Helmuta Edera, Richarda Strausse, Davida M. Carpa a Francise Poulenca. S kvintetem pravidelně hraje klavíristka Joko Kikučiová, která spolupracuje s předními evropskými komorními a symfonickými tělesy, několik hudebních nosičů již vydala také s Afflatus Quintetem a Radkem Baborákem.

Letošní 70. ročník festivalu Pražské jaro zahájil 12. května 2015 provedením Smetanovy Mé vlasti Symfonický orchestr Severoněmeckého rozhlasu z Hamburku. Závěr festivalu je 2. a 3. června svěřen Královskému liverpoolskému filharmonickému orchestru s šéfdirigentem Vasilijem Petrenkem.