Kromě klasického komorního repertoáru bude podle Turkové pro návštěvníky připraveno opět něco navíc. "Zahajovací koncert věnujeme jazzu a jeho propojení s klasickou hudbou. Tento program nabídneme i studentům na gymnáziu," uvedla. Umělecký šéf přehlídky Jiří Bárta vedle toho zařadil na program letošního ročníku podobně jako v minulosti skladbu od skupiny Pink Floyd v podání zpěváků Dana Bárty, Kamila Střihavky a Terezy Černochové.

Britská houslistka Hanslipová vystoupí hned 6. června na koncertě v kapli Božího těla. Spolu s Jiřím Bártou, který ji doprovodí na violoncello, publiku představí skladby Maurice Ravela a Karla Stamice. O den později na zahajovacím koncertě v chrámu svaté Barbory se návštěvníci budou moci zaposlouchat do klavíru Karla Košárka a Terezie Fialové.

Na festivalu vystoupí i interpreti, kteří se kutnohorskému publiku představují pravidelně, například pianista Konstantin Lifschitz z Ruska, francouzský klarinetista Michel Raison nebo z České republiky violista Karel Untermüller či houslista Roman Patočka.

Na přehlídce v Kutné Hoře se setkávají interpreti mezinárodního významu, kteří se jinak věnují většinou sólové činnosti. Koncerty se konají v historických prostorách, jež spoluvytvářejí celkovou atmosféru. Kromě chrámu svaté Barbory a kaple Božího těla je to i kostel svatého Jakuba nebo kostel svatého Petra a Pavla v Čáslavi. Letošní ročník je podle Turkové věnován 20. výročí zápisu Kutné Hory na seznam světového dědictví UNESCO.