Literární jaro se zaměřuje na autorská čtení, moderované besedy se spisovateli, představení právě vydaných či připravovaných knih, setkání s osobnostmi a propagaci literatury. Připravena je i výtvarná dílna pro děti. Letos se bude konat šestý ročník, uskuteční se od 28. dubna do 7. května.

Letošní ročník se bude věnovat také slovenské literatuře, o své práci budou besedovat také spisovatelé Pavel Vilikovský a Dušan Dušek. "Pořad pro děti připraví autorka knihy Annie a berlepsové Vendula Borůvková. Zlínskou literární tržnici budou zastupovat Milan Libiger, Markéta Horáková a Martin Stöhr," uvedla Divilková.

Literární vědec Jiří Trávníček bude mluvit o Češích jako čtenářích i o českém knižním trhu po roce 1989. Uskuteční se také autorské čtení spisovatelky a překladatelky Jany Červenkové a spisovatelky a redaktorky Ivany Myškové. Zahrají kapely Trio Nété a Nadměrný náklad.

Loňský ročník přivedl do Zlína například Jana Němce, který představil literární životopis fotografa Františka Drtikola či filozofa Václava Bělohradského.