Pařížský odvolací soud nařídil uvolnit téměř milion eur, který Národnímu sdružení náleží ze státních příspěvků na financování politických stran. Červencové zablokování dvou z celkových 4,5 milionu eur, které měla strana dostat, Le Penová už dříve označila za "útok na demokracii". Vzhledem k hrozící platební neschopnosti vyzvala členy a příznivce své strany k zasílání finančních darů.

Francouzští vyšetřovatelé se už delší dobu zabývají podezřením, že několik členů strany Marine Le Penové dostávalo plat od Evropského parlamentu za práci poslaneckých asistentů, ale ve skutečnosti pracovali pro stranu. Škoda, kterou tím podle policie způsobili, se pohybuje v řádu několika milionů eur. Le Penová i její strana obvinění odmítají.

Právní zástupce RN Rodolphe Bosselut odblokování poloviny zabavené částky označil za "první vítězství". V principu nicméně soud postup vyšetřovatelů označil za správný, připomnělo státní zastupitelství. Proti tomuto rozhodnutí se chce strana odvolat, a získat tak i zbytek zabavené částky.