Hasiči informaci o požáru přijali dnes ráno krátce po 2:00. Na místo vyjelo sedm jednotek, z toho pět dobrovolných. "Při příjezdu první jednotky byl objekt zcela zasažen plamenem," uvedl Rudolf. "Dopoledne jsme začali strhávat střechu a některé části obvodových stěn," dodal.

Majitel vyčíslil podle Rudolfa škodu na víc než milion. S ohledem na to, že je objekt kulturní památkou, částka může ještě vzrůst.

Lovecký zámeček v oboře nechal pro svou manželku postavit kolem roku 1703 hrabě František Karel Clary-Aldringen. Obora patří mezi oblíbené cíle hostů teplických lázní i místních. Uvnitř zámku byla restaurace.

Požár poničil v objektu střechu, krov, interiéry, část patra. "Statik nyní musí určit, do jaké míry je poškozená hrázděná konstrukce, zda je šance ji obnovit," řekl ČTK Daniel Vágner z ústeckého pracoviště Národního památkového ústavu (NPÚ). "Budeme samozřejmě nápomocni případné obnově budovy, máme veškerou podrobnou dokumentaci," řekl. O dalším osudu památky by se tak mělo rozhodnout v nejbližších dnech.