Kvůli leteckému hašení byla v místě vypnutá elektrická trakce na hlavní trati z Plzně na Cheb a do Německa. Mezi stanicemi Stříbro a Plzeň byla zavedena náhradní autobusová doprava, odpolední pendolino muselo jet přes Ústní nad Labem a mělo přes hodinu zpoždění. Trakce na železnici bude znovu zapojena do dnešních 20:00 a vlaky z Plzně na Cheb a do Německa se po téměř šesti hodinách znovu rozjedou.

Hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň pohotovosti. Ohniska hasil policejní vrtulník s vakem na vodu i letadlo hasičské letecké služby. Oheň postupoval od lesa za nádražím v Pňovanech směrem na Stříbro.

Hasiči stále prolévají místa proudy vody do co největší hloubky, aby zabránili vzniku takzvaného kořenového požáru. "Dlouhou dobu se to tu bude bude muset hlídat a kontrolovat ve spolupráci s majitelem lesa. Délku dohledu stanoví velitel zásahu," uvedl Poncar.

Oheň byl nahlášen před 14:00. Na místo přijížděly stále další profesionální a dobrovolné jednotky z Plzně, Tachovska a severu Plzeňska. V 18:30 jich bylo ještě 32, což znamená skoro 130 hasičů na místě. K ohňům jezdily podle informací ČTK velkoobjemové cisterny až z více než 30 kilometrů vzdálené Plzně a Tachova. "Jednotky už se začínají z místa vracet. Počet těch, které zůstanou, bude upřesněn po briefingu," řekl ČTK v 18:30 Poncar.

Vzplála smrková monokultura. Nešlo o takzvaný korunový požár, ale přízemní do 30 centimetrů; shořela tedy hrabanka a podrost. Byl vyhlášen čtvrtý, nejvyšší stupeň požárního poplachu.