Ranní zprávy hovořily o 11 mrtvých, bilanci ale posléze zpřesnil na deset šéf místní civilní obrany. Podle něj šlo o chybu v důsledku toho, že informace získávané během noci se překrývaly.

Záchranáři v soutěsce stále pátrají po zraněných či dalších obětech dál po proudu říčky Raganello. Šéf místní civilní obrany Carlo Tansi se domnívá, že některé oběti mohly skončit až v moři, kam řeka ústí. Jedno tělo totiž záchranáři našli až pět kilometrů od místa povodní. Déšť a silný vítr trvaly několik hodin, než se počasí uklidnilo.

Z oblasti bylo zachráněno 23 lidí, včetně několika dětí. Je mezi nimi také osmiletá dívka, kterou podle agentury ANSA nalezli záchranáři vedle mrtvého těla.

Pátrání komplikuje fakt, že není známo, kolik turistů v soutěskách v době neštěstí bylo, neboť kaňon je volně přístupný i bez průvodců. Říčka Raganello vyhloubila kaňon, který je místy až kilometr hluboký. Někde se do něj museli záchranáři spustit na horolezeckých lanech, k záchraně lidí používali i vrtulníky.

Kaňon, dlouhý 17 kilometrů, leží v národním parku Pollino, který láká turisty z celého světa. Jde o největší italský národní park, má rozlohu 1926 kilometrů čtverečních. Nachází se v něm stejnojmenný vápencový masiv a je v něm krásná příroda i několik jeskyň.

Podle neoficiálního seznamu, který zveřejnila agentura ANSA, zemřelo šest žen a čtyři muži. Všichni byli Italové ve věku od 27 do 55 let. Mezi oběťmi je i zkušený místní průvodce, který turisty soutěskou léta prováděl.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová už dříve ČTK řekla, že nemá informace, že mezi mrtvými či zraněnými jsou Češi.