"Jednalo se o provoz, kde se prováděl nástřik vanových skořepin pryskyřicí. Požár tak postihl jen část výrobního procesu van. Všichni zaměstnanci z poškozené haly budou pokračovat v práci na jiných provozech," sdělila mluvčí.

Příčina požáru se stále vyšetřuje, podle hasičů bude zřejmě známá v pondělí. Při požáru se zřítila střecha haly, hasičům se ale podařilo zachránit její polovinu. Dnes odpoledne strhávají nestabilní konstrukci zřícené části.

Ravak v Česku zaměstnává v závodech v Příbrami, Rožmitále pod Třemšínem a pobočce na Moravě 500 lidí a dalších 400 pracovníků působí v zahraničí. Firma, která bývá označována za největšího výrobce vybavení pro koupelny nejen v Česku, ale i v celé střední a východní Evropě, byla založena v roce 1991 jako rodinný podnik.

Orientuje se zejména na vlastní výrobu sprchových koutů a akrylátových výrobků, jako jsou vany, sprchové vaničky a umyvadla z litého mramoru. Sortiment zahrnuje i koupelnový nábytek, vodovodní baterie a koupelnové doplňky. Hlavní prvky sprchových koutů a zástěn firma vyrábí ve vlastní galvanovně.