S verdiktem nebyl Dvořák spokojený. "S čím mám být spokojený? Že chodím na soud? To je přeci ostuda každého slušného člověka," řekl po rozsudku novinářům.

Dvořák pracoval jako ředitel policie na Liberecku pět let do konce roku 2008. Policejní inspekce ho zatkla v únoru 2009 v budově okresního ředitelství. Jeho případ je velmi komplikovaný. Původní obvinění se nepotvrdila, ale na základě odposlechů byl v roce 2010 obžalován z šesti jiných skutků a kauzu soud rozdělil na dvě části.

Okresní soud se nyní zabýval dvěma skutky, včetně nejzávažnějšího obvinění z korupce. Bývalý okresní ředitel policie si podle obžaloby řekl v souvislosti s dopravním projektem zaměřeným na zvýšení bezpečnosti u škol o úplatek nejméně 250.000 korun. Hrozil, že jinak projekt zastaví, uvedla obžaloba. U soudu už ale nebylo možné použít klíčový důkaz, což byly odposlechy. Nejvyšší soud je označil za nezákonné. S ohledem na to i Tvrdík v závěrečné řeči navrhl, aby byl Dvořák zproštěn v této části případu obžaloby pro nedostatek důkazů.

Soud Dvořáka potrestal za to, že si nechával domů vozit stavební materiál a nařizoval pracovníkům údržby policie, aby pracovali u něj doma. Dvořák to odmítá. Tvrdí, že to bylo naopak, že věci od něj se vozily na policii. "Věci za mých 70.000 korun využívá policie," řekl dnes v závěrečné řeči. Podle předsedy senátu Richarda Skýby ale není pochyb, že se skutek stal.

Neuložení dalšího trestu odůvodnil i tím, že od skutku uplynulo už více než deset let. Podle státního zástupce to lze pochopit. "Nicméně podstatné pro státní zástupce je, že byla vyslovena alespoň u toho bodu římská pět obžaloby vina," dodal Tvrdík.

Soud Dvořáka už před pěti lety uznal vinným, že se postaral o smazání přestupku, kterého se dopustil někdejší hejtmanův náměstek za ČSSD Martin Sepp. Dvořák si také nechal zjišťovat některá telefonní čísla pro soukromé účely a v rozporu se zákonem poskytl tehdejšímu europoslanci Robertu Duškovi za ČSSD informaci, zda je Sepp stíhán za podvod.