Hlavní líčení dnes pokračovalo čtením listinných důkazů a zpráv. S vyloučením veřejnosti dále pokračoval senát v čtení výpovědi nezletilých dívek.

Soud se zabýval nárokem na náhradu škody poškozených. Rodina zemřelé požaduje nemajetkovou újmu téměř čtyři miliony korun. Přeživší dívka žádá milion, nárok její matky na odškodnění dnes soud zamítl. Chlouba podle čtených zpráv nemá na svém účtu žádné peníze.

Tragédie se odehrála loni 23. září v chalupě v Doubici. Obžaloba uvedla, že Chlouba dívky svazoval a škrtil řadu hodin. Podle spisu je déle než pět hodin škrtil prádelní šňůrou, provazem či páskem. Nejprve zaútočil na starší z nich. Dívka při škrcení ztrácela vědomí. Když se mladší z nich vrátila z procházky se psem, použil na její ochromení elektrický paralyzér a začal ji také škrtit. Obě pak svázané přesouval do různých částí domu.

Čtrnáctiletá dívka útoky nepřežila. Dívčino tělo schoval muž ve sklepě pod podlahu. Starší z dívek pak naložil do auta a odvezl ji do 20 kilometrů vzdálené České Kamenice. Dívka utrpěla řadu zranění svědčících o tom, že byla škrcena. Nezletilá trpí podle zpráv posttraumatickou stresovou poruchou a její zapojení do běžného života je téměř rok od skutku nemožné.

V úterý zazní u soudu závěrečné řeči a možnost posledního slova před vynesením rozsudku bude mít pětatřicetiletý Chlouba.